DOMINI VENETI SINGOL BOX TORBE MAGNUM CUTIE CADOU 1×1,5L
Are o culoare roșie-rubinie profundă și este plăcut ochiului atunci când este turnat în pahar.
Aroma sa complexă începe cu prospețimea fructelor și se termină cu o notă condimentată.
Aroma complexă duce la un gust armonios, plin și catifelat, cu echilibrul perfect între taninuri și aciditate.
Exact din acest motiv, se asortează foarte bine cu toate tipurile de carne roșie, atât la grătar, cât și la cuptor. Se servește la 16 -18 ° C.
VIILE
Situate în inima zonei Valpolicella Classica din Torbe, pe dealurile din Negrar. Altitudine de la 300 la 420 de metri deasupra nivelului mării. Majoritatea viilor au expunere sud-estică.
Tipul solului: în principal marna eocenă.
Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: pergoletă veroneză.
Vârsta viței de vie: de la 15 la 25 de ani.
Încărcarea mugurilor pe butaș: 18.
Densitatea plantării: 3.300 / 3.500 butași de viță de vie la hectar.
Randament mediu pe hectar: 60 hl
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare : la începutul lunii octombrie exclusiv manual.
Vinificație : Zdrobire cu desciochinarea strugurilor. Macerare timp de 10 zile cu scufundarea căciulii de trei ori pe zi. Temperatura de fermentare de la 25 la 28 °C. Conservare în rezervoare de inox până în februarie când vinul este trecut prin boasca rezultată după producerea Amarone și ținut în contact cu aceasta timp de 15 zile la o temperatură de 15 °C, cu scufundarea zilnică a căciulii. Apoi la sfârșitul lunii mai este transferat în butoaie pentru aproximativ nouă luni. Fermentație malolactică completă. Maturat în lemn, rezervoare de inox, apoi în sticle. Stabilizare: naturală.
ASORTARE CULINARĂ
Se asortează foarte bine cu toate tipurile de carne roșie, atât la grătar, cât și la cuptor.
Reviews
There are no reviews yet.