DOMINI VENETI VIGNIETI DI TORBE VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE DOC 0,75L

150.00 lei TVA inclus

750 ml

Roșu

Sec

16-18°C

Alcool: 13.5%

Soiuri

Corvina 60%
Corvinone 15%
Rondinella 15%
alte variet. 10%

Acest vin este cu adevărat minunat! Valpolicella Ripasso CLASSICO SUPERIORE VIGNIETI DI TORBE este produs din struguri cultivați pe dealurile înalte din Torbe.
Are o culoare roșu-rubinie profundă și este plăcut ochiului atunci când este turnat în pahar.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

Aroma sa complexă începe cu prospețimea fructelor și se termină cu o notă condimentată. Aroma complexă duce la un gust armonios, plin și catifelat, cu echilibrul perfect între taninuri și aciditate.

VIILE

Situate în inima zonei Valpolicella Classico din Torbe, pe dealurile din Negrar. Altitudine de la 300 la 420 de metri deasupra nivelului mării. Majoritatea viilor au expunere sud-estică. Tipul solului: în principal marnă eocenă. Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: pergoletă veroneză. Vârsta viței de vie: de la 15 la 25 de ani. Încărcarea mugurilor pe butaș: 18. Densitatea plantării: 3.300 / 3.500 butași de viță de vie la hectar. Randament mediu pe hectar: 60 hl

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare: la începutul lunii octombrie exclusiv manual. Vinificație: Zdrobire cu dezciorchinarea strugurilor. Macerare timp de 10 zile cu scufundarea căciulii de trei ori pe zi. Temperatura de fermentare de la 25 la 28 °C. Conservare în rezervoare de inox până în februarie când vinul este trecut prin boasca rezultată după producerea Amarone și ținut în contact cu aceasta timp de 15 zile la o temperatură de 15°C, cu scufundarea zilnică a căciulii. Apoi la sfârșitul lunii mai este transferat în butoaie pentru aproximativ nouă luni. Fermentație malolactică completă. Maturat în lemn, rezervoare de inox, apoi în sticle. Stabilizare: naturală.

ASOCIERI CULINARE

Se asociază foarte bine cu toate tipurile de carne roșie, atât la grătar, cât și la cuptor.
Greutate 1 kg
Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI VIGNIETI DI TORBE VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE DOC 0,75L”