DOMINI VENETI VIGNIETI DI JAGO AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO DOCG 0,75L

486.00 lei 437.00 lei TVA inclus
-10%

 

 

cantitate cantitate

750 ml

 

 

culoare culoare

Roșu

 

 

gust gust

Sec

 

 

frapiera frapiera

18-19°C

 

 

alcool alcool

Alcool: 16.5%

 

 

struguri struguri

Soiuri

Corvina 60%
Corvinone 15%
Rondinella 15%
Alte Soiuri 10%

Amarone Jago provine din inima zonei Valpolicella Classico.
Este un vin grozav, structurat, cu o culoare roșie-rubinie intensă și impenetrabilă.
Aroma sa este complexă și magnifică: condimentat și cu note de vanilie, iar gustul este corpolent cu arome de fructe uscate, condimente și tutun și cu taninuri moi si rotunde care adaugă catifelare vinului.
Dacă sunteți în căutarea unui vin cu arome corpolente pentru a se combina perfect cu vânatul, carnea la grătar și brânzeturile maturate, iată-l: Amarone Jago este perfect!

Fișă Tehnică  Premii Obținute

Grăbiţi-vă ! Oferta se încheie în:

VIILE

Situate în inima zonei Valpolicella Classica, în cătunul Jago, pe terase . Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere sud-estică. Tipul solului: argilos lutos, uneori calcaros. Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: pergoleta veroneză. Vârsta viței de vie: 15 ani. Încărcarea mugurilor pe butaș: 18. Densitatea plantării: 3.300 / 3.500 butași de viță de vie la hectar. Randament mediu pe hectar: 20 hl

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare: septembrie și începutul lunii octombrie, recoltare exclusiv manuală. Vinificație: Stafidire în camere de uscare cunoscute sub numele de „fruttaio” timp de 100/120 zile. Zdrobire cu dezciorchinarea strugurilor în decembrie / ianuarie. Macerare timp de 35 de zile, dintre care 15 zile la rece. Temperatura de fermentare de la 12 la 23 °C. Scufundarea manuală a căciulii de trei ori pe zi. Fermentație malolactică completă. Maturat în lemn, apoi în sticle. Stabilizare: naturală.

ASOCIERI CULINARE

În mod tradițional, este asociat cu vânat, carne la grătar și brânzeturi maturate. De asemenea, poate fi servit și fără mâncare, făcând conversația mai plăcută.
Greutate 1 kg
Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI VIGNIETI DI JAGO AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO DOCG 0,75L”