VIILE
Situate în inima zonei Valpolicella Classica, în cătunul Jago, pe terase . Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere sud-estică.
Tipul solului: argilos lutos, uneori calcaros.
Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: pergoleta veroneză.
Vârsta viței de vie: 15 ani. Încărcarea mugurilor pe butaș: 18.
Densitatea plantării: 3.300 / 3.500 butași de viță de vie la hectar.
Randament mediu pe hectar: 20 hl
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: septembrie și începutul lunii octombrie, recoltare exclusiv manuală.
Vinificație: Stafidire în camere de uscare cunoscute sub numele de „fruttaio” timp de 100/120 zile. Zdrobire cu dezciorchinarea strugurilor în decembrie / ianuarie. Macerare timp de 35 de zile, dintre care 15 zile la rece. Temperatura de fermentare de la 12 la 23 °C. Scufundarea manuală a căciulii de trei ori pe zi. Fermentație malolactică completă. Maturat în lemn, apoi în sticle. Stabilizare: naturală.
ASOCIERI CULINARE
În mod tradițional, este asociat cu vânat, carne la grătar și brânzeturi maturate.
De asemenea, poate fi servit și fără mâncare, făcând conversația mai plăcută.
Reviews
There are no reviews yet.