DOMINI VENETI PRUVINIANO VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE 0,75

161.00 lei TVA inclus

750 ml

Roșu

Sec

16-18°C

Alcool: 13.5%

Soiuri

Corvina 60%
Corvinone 15%
Rondinella 15%
Alte soiuri 10%

Pruviniano Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC Domini Veneti 0,75L este produs din struguri cultivați în valea Marano, în zona Valpolicella Classica. De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite “Pruviniano” până în 1177. Are o structură densă și o moliciune pe palat, cu un gust de nuci si migdale prăjite și arome de fructe uscate, și se asociază perfect cu vânatul, carnea la grătar și la cuptor și brânzeturi maturate. Excelent la o conversație după masă.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

Valpolicella Ripasso DOC Classico Superiore Pruviniano de la Domìni Veneti are o culoare roșu-rubinie foarte plăcută și o aromă fină și fructată. La gust este plăcut, corpolent și persistent, cu taninuri vioaie și un postgust de fructe uscate, nuci și migdale prăjite.
VIILE
Situate în inima zonei Valpolicella Classica, în cătunul Prognol, pe terase din piatra uscată. Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere Sud-est, sudvest. Tipul solului: nisipos-argilos, uneori calcaros. Podgorie înierbată. Sistem de conducere: spalier și parțial pergoletă veroneză. Vârsta viței de vie: 15 ani. Sarcina de muguri pe viță de vie: 9 – 18. Densitatea plantării: 3.300/5.000 de plante la hectar. Randament la hectar: 20 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: La începutul lunii octombrie, cules exclusiv manual. Vinificație: Zdrobire cu dezciorchinarea strugurilor. Macerare timp de 10 zile cu scufundarea căciulii de trei ori pe zi. Temperatura de fermentare de la 25 la 28°C. Conservarea în rezervoare de inox până în februarie, apoi trecut peste boasca de la Amarone și menținut în contact cu aceasta timp de 15 zile la o temperatură de 15°C, cu scufundarea zilnică a căciulii. Fermentație malolactică completă. Maturat în lemn, recipiente de inox și apoi în sticle. Stabilizare naturală.
ASOCIERI CULINARE
Se asociază foarte bine cu toate tipurile de carne roșie, atât la grătar, cât și la cuptor. Rezistă bine la aroma puternică a vânatului și a brânzeturilor maturate.
Greutate 1 kg
Colectie

Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DOMINI VENETI PRUVINIANO VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE 0,75”