Culoare: roșu-rubiniu profund.
Buchet: complex, vinos și picant, cu note de fructe roșii.
Gust: armonios, plin și catifelat, cu echilibrul potrivit între taninuri și aciditate
Podgoria
Situată în inima zonei Valpolicella Classica, în orașul Roselle, pe dealurile Negrar. Altitudine cuprinsă între 250 și 450 de metri deasupra nivelului mării. Expunere în cea mai mare parte sud-estică. Tipul solului: în principal argilos și uneori calcaros. Vie înierbată. Sistem de conducere: Pergolettă veroneză. Vârsta viței de vie: de la 15 ani la 25 de ani. Încărcarea mugurilor pe viță: 18. Densitatea plantării: 3.300 / 3.500 vițe de vie la hectar. Randament pe hectar: 70 hl.
Procesul de productie:
Recoltare: la începutul lunii octombrie, selectată
exclusiv manual. Zdrobirea cu dezciorchinarea strugurilor. Fermentare, maturare în lemn, apoi în oțel, apoi în sticle. Stabilizare: naturală.
Asociere culinară
Se asociază minunat cu toate tipurile de carne roșie, atât la grătar, cât și la cuptor. Excelent cu mâncăruri tradiționale veroneze, cum ar fi Pastissada de caval, lesso con Pearà și lasagnette cu trufe negre de pe Muntele Baldo.
Reviews
There are no reviews yet.