Culoare: roșu-rubiniu, cu nuanțe violete.
Buchet: combinații de fructe roșii și picante, vinosoase.
Gust: tanin uscat, cald, cu corp mediu, catifelat și echilibrat
Viile:
Situat în zona Valpolicella Classica. Altitudine cuprinsă între 100 și 250 de metri deasupra nivelului mării. Tipul solului: foarte variat, în principal argilo-varic, parțial calcar, parțial de origine vulcanică. Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: pergoletta dublă. Vârsta de producție a viței de vie: de la 15 la 25 de ani. Încărcarea mugurilor pe butaș: 18. Densitatea plantării: 3.300 butași viță de vie la hectar. Randament pe hectar: 100 hl
Recoltare:
Sfârșitul lunii septembrie, selectat exclusiv manual. Zdrobirea cu decojirea strugurilor. Fermentare, apoi învechire în recipiente de oțel. Stabilizare: naturală.
Asortare culinară:
Se asortează bine cu feluri de mâncare cu paste, carne și brânzeturi îmbătrânite.
Reviews
There are no reviews yet.