Pruviniano Valpollicella Classico Superiore Doc Domini Veneti 0,75L

114.00 lei TVA inclus
cantitate cantitate

750/1500 ml

culoare culoare

Roșu

gust gust

Sec

frapiera frapiera

14-16°C

alcool alcool

Alcool: 13%

struguri struguri

Soiuri

Corvina 60%
Corvinone 15%
Rondinella 15%
Alte soiuri 10%

Vin Rosu Pruviniano Valpollicella Classico Superiore Doc Domini Veneti a fost creat pentru a îmbunătăți vinurile realizate cu struguri cultivați în valea Marano, în zona Valpolicella Classica. De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite “Pruviniano” până în 1177. Valpolicella DOC Classico Superiore din Colecția Pruviniano este un vin roșu sec cu o eleganță subtilă și condimente care-i reflectă originea din Valea Marano în zona Valpolicella Classica

Fișă Tehnică

Pruviniano Valpollicella Classico Superiore Doc Domini Veneti 0,75L
Pruviniano Valpollicella Classico Superiore care bucură simțurile cu aroma sa fructată de cireșe și fructe de pădure, note florale de violete și note condimentate de piper, nucșoară și ghimbir. Gustul său este proaspăt, viu, sec și persistent grație echilibrului perfect și taninurilor fine.

VIILE

Situate în inima zonei Valpolicella Classica, în cătunul Prognol, pe terase construite din piatră prun. Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere Sud-est, sud-vest. Tipul solului: nisipos-argilos, uneori calcaros. Podgorie înierbată. Sistem de conducere: spalier și parțial pergoletă veroneză. Vârsta viței de vie: 15 ani. Sarcina de muguri pe viță de vie: 9 – 18. Densitatea plantării: 3.300/5.000 de plante la hectar. Randament la hectar: 20 hl.

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare: între septembrie și octombrie, cules exclusiv manual. Zdrobire cu dezciorchinarea
strugurilor. Temperatura de fermentare de la 25 la 28 °C. Macerare pentru 10 zile cu scufundarea căciulii opentru 20 de minute, de 3 ori pe zi. Maturare în inox apoi în sticle. Fermentare malolactică completă. Stabilizare Naturală.

ASOCIERI CULINARE

Se asociază perfect cu mâncăruri tradiționale veroneze cum ar fi lasagna cu iepure
și a tortelloni cu brânză Monte Veronese. Excelent cu mezeluri.

Greutate 1 kg
Colectie

Culoare

Tip

VOLUM

,

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pruviniano Valpollicella Classico Superiore Doc Domini Veneti 0,75L”