Vivaldi Premium Valpolicella Ripasso DOC Classico 0,75L

129.00 lei TVA inclus

750 ml

Rosu

Sec

20°C

Alcool: 14%

Soiuri

Corvina 70%
Corvinone 15%
Rondinella 15%

Vin Rosu Vivaldi Premium Valpolicella Ripasso DOC Classico este fabricat din struguri cultivați în zona Valpolicella Classico: Corvina, Corvinone, Rondinella.
Stilul subliniază profilul tipic și tradițional al vinurilor din Valpolicella: o structură armonioasă bine distribuită între aromă, miros și gust, creând un stil unic de simplitate și eleganță.
Culoare: roșu rubiniu intens, cu note de violet.
Parfum: complex, arome de fructe roșii, vinos și picant.
Gust: armonios, corpolent, catifelat, neted, cu echilibrul ideal între taninuri și aciditate.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

SKU: 1703 Categorii: ,

VIILE

Localizare: în inima zonei Valpolicella Classico în terase cu orientare spre sud-vest și sud-est. Altitudine: 150-400 metri deasupra nivelului mării. Tipul solului: argilos, uneori nămolos, parțial calcaros și parțial pe marne eocene. Viță de vie înierbată. Sistem de susținere: pergoletă veroneză. Vârsta viței de vie de la 5 la 25 de ani. Muguri pe butaș: 8-18. Densitate: 3.300-4.000 plante pe hectar. Randament pe hectar: 60 hl.

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare: începutul lunii octombrie, cules exclusiv manual. Vinificație: zdrobire și dezciorchinare. Temperatura de fermentare între 25 și 28 °C. Macerare timp de 10 zile cu scufundarea căciulii de 3 ori pe zi. Depozitare în rezervoare din inox până în februarie, apoi fermentare „Ripasso” sau a doua fermentare pe drojdiile provenite de la Amarone timp de 15 zile la o temperatură de 15 °C cu omogenizare zilnică. Fermentație malolactică completă. Maturare în lemn, inox, sticlă. Stabilizare: naturală.

NOTE DE DEGUSTARE

Culoare: roșu rubiniu intens, cu note de violet. Parfum: complex, arome de fructe roșii, vinos și picant. Gust: armonios, corpolent, catifelat, neted, cu echilibrul ideal între taninuri și aciditate.

ASOCIERI CULINARE

Carne roșie la grătar. Temperatura de servire 16-18 °C

Collezione Vivaldi Premium Line – SET DE TREI VINURI DIN VALPOLICELLA

Collezione Vivaldi Premium Line, trei vinuri grozave pentru momente speciale și oameni deosebiți: Amarone, Ripasso și Appassimento.

Vocația unui pământ, Valpolicella, și vinurile sale excepționale au cucerit entuziaști și cunoscători din întreaga lume. Esența acestor dealuri se află în podgoriile care le îmbogățesc, în miile de expresii ale strugurilor săi, toate strânse în vinurile acestei regiuni, dar mai ales în CRU- uri . Valpolicella înseamnă diversitate, bogăție și tradiție a unora dintre cele mai dorite și căutate vinuri din lume. Create cu soiuri de struguri autohtone zonei Valpolicella DOC precum Corvina, Corvinone și Rondinella, aceste vinuri vor încânta cu parfumurile și aromele lor, fiind cele mai de preț dintre cadouri, împodobind cele mai de admirat mese și răsfățând cele mai rafinate gusturi. Tehnica de uscare a strugurilor folosită, conferă acestui vin eleganța, structura și complexitatea care l-au ridicat în topul scenei vinului la nivel mondial.
Vezi Colectia
Greutate 1 kg
Colectie

Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vivaldi Premium Valpolicella Ripasso DOC Classico 0,75L”