Podgoria:
Situată în inima zonei Valpolicella Classica, în orașul Roselle, pe dealurile Negrar. Altitudine cuprinsă între 250 și 450 de metri deasupra nivelului mării. Expunere în cea mai mare parte sud-estică. Tipul solului: în principal argilos și uneori calcaros. Vie înierbată. Sistem de conducere: Pergolettă veroneză. Vârsta viței de vie: de la 15 ani la 25 de ani. Încărcarea mugurilor pe viță: 18. Densitatea plantării: 3.300 / 3.500 vițe de vie la hectar. Randament pe hectar: 70 hl.
Procesul de productie:
Recoltare: din septembrie până la începutul lunii octombrie, cules exclusiv manual. Zdrobirea cu destularea strugurilor. Temperatura de fermentare de la 25 la 28 ° C. Macerarea timp de zece zile cu stropire programată de trei ori pe zi timp de 20 de minute. Învechire în oțel. Fermentatie malolactica completa. Stabilizare: naturală.
Culoare: roșu-rubiniu.
Buchet: intens și persistent, cu arome fructate de cireșe și prune, note florale de violete și o notă de picant din piper negru.
Gust: proaspăt, fructat, cu un echilibru elegant între structură și corp, armonizat de aciditatea și taninurile perfecte.
Asociere culinară:
Acest vin este de obicei asociat cu mâncăruri tradiționale veronese, cum ar fi lasagna cu iepure și tortelloni cu brânză Monte Veronese. Excelent cu mezeluri.
Reviews
There are no reviews yet.