Cantina Di Negrar Recioto Della Valpolicella DOCG Classico 0.5L

162.00 lei TVA inclus
cantitate cantitate

750 ml

culoare culoare

Roșu

gust gust

Dulce

frapiera frapiera

14-16°C

alcool alcool

Alcool: 12.5%

struguri struguri

Soiuri

Corvina 70%
Corvinone 15%
Rondinella 15%

Vin Rosu Dulce Cantina Di Negrar Recioto Della Valpolicella DOCG Classico 0.5L are o istorie antică datând din vremea vechilor romani și faimosul vin Retetic care a fost foarte lăudat și apreciat de poeții latini. Este un simbol al viticulturii din zona Valpolicella Classico bazat pe procesul special de uscare naturală a strugurilor mai maturi, este considerat „tatăl” Amarone.

Fișă Tehnică

SKU: 1911 Categorii: ,

Culoare: roșu rubiniu cu reflexii violet.
Buchet: intens fructat, parfumat cu fructe roșii, în special zmeură, cireș negru și prune.
Gust: generos, dulce, moale și cremos, cu note calde de stafide în nota finală. Niciodată exagerat de dulce, acest vin roșu dulce este unic pe scena vinului italian.

Podgoria:

Situată pe dealurile Negrar din inima zonei Valpolicella Classica, pe terase uscate. Altitudine de la 200 la 450 de metri deasupra nivelului mării. Expunere sud-estică. Tipul solului: foarte variat, în principal calcar, vulcanic și aluvionar. Vie înierbată. Sistem de conducere: Pergolettă veroneză. Vârsta de producție a viței de vie: 20 de ani. Încărcătura de muguri pe vie: 16. Densitatea plantării: 3.300 viță de vie la hectar.
Randament pe hectar: 44 hl.

Procesul de productie:

Recoltare: ultima săptămână din septembrie, exclusiv culeasă manual. Strugurii sunt uscați în camere mari de uscare timp de 120 de zile. Zdrobirea la jumătatea lunii ianuarie cu dezciorchinare. Fermentare, maturare în lemn, apoi în sticle. Stabilizare: naturală.

Asociere culinară:

Dulciuri uscate, precum Sbrisolona, Cantucci și Zaletti, brânzeturi cu mucegai bleu sau picante cu sosuri de fructe picante.

Greutate 1 kg
Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Cantina Di Negrar Recioto Della Valpolicella DOCG Classico 0.5L”