VIILE
Situate în inima zonei Valpolicella Classica, în cătunul Prognol, pe terase construite din piatră prun. Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere Sud-est, sud-vest. Tipul solului: nisipos-argilos, uneori calcaros. Podgorie înierbată. Sistem de conducere: spalier și parțial pergoletă veroneză. Vârsta viței de vie: 15 ani. Sarcina de muguri pe viță de vie: 9 – 18. Densitatea plantării: 3.300/5.000 de plante la hectar. Randament la hectar: 20 hl.
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: între septembrie și octombrie, cules exclusiv manual. Vinificație: Stafidire până la sfârșitul lunii decembrie/ianuarie în incinte speciale cu temperatură și umiditate controlate. La începutul lunii ianuarie/februarie zdrobire cu dezciorchinarea strugurilor. Macerare peliculară lentă timp de 30 de zile, dintre care 12 zile la rece. Scufundarea manuală a căciulii de trei ori pe zi. Temperatura de fermentare de la 12° la 23°C. Fermentație malolactică completă. Maturare în butoaie de lemn, apoi în sticle. Stabilizare naturală.
SOIURI ASOCIERI CULINARE
În mod tradițional, se potrivește bine cu vânatul, carnea la grătar, carnea înăbușită la cuptor și brânzeturile maturate. Minunat pentru conversația de după masă.
Reviews
There are no reviews yet.