Pruviniano Amarone Della Valpolicella Docg Classico Domini Veneti 0,75L

387.00 lei TVA inclus

750/1500 ml

Roșu

Sec

16-18°C

Alcool: 16%

Soiuri

Corvina 60%
Corvinone 15%
Rondinella 15%
Alte soiuri 10%

Vin Rosu Pruviniano Amarone Della Valpolicella Docg Classico Domini Veneti a fost creată pentru a îmbunătăți vinurile realizate cu struguri cultivați în valea Marano, în zona Valpolicella Classica. De fapt, teritoriile incluse în zona Marano au fost numite “Pruviniano” până în 1177. Amarone della Valpolicella DOCG Pruviniano Classic Collection este un vin roșu sec incredibil de puternic, cu o culoare densă grena și o aromă intensă și fructată.

Fișă Tehnică  Premii Obținute

VIILE

Situate în inima zonei Valpolicella Classica, în cătunul Prognol, pe terase uscate. Altitudine de la 200 la 250 de metri deasupra nivelului mării. Expunere Sud-est, sud-vest. Tipul solului: nisipos-argilos, uneori calcaros. Podgorie înierbată. Sistem de conducere: spalier și parțial pergoletă veroneză. Vârsta viței de vie: 15 ani. Sarcina de muguri pe viță de vie: 9 – 18. Densitatea plantării: 3.300/5.000 de plante la hectar. Randament la hectar: 20 hl.

PROCESUL DE PRODUCȚIE

Recoltare: între septembrie și octombrie, cules exclusiv manual. Vinificație: Stafidire până la sfârșitul lunii decembrie/ianuarie în camera de uscare. La începutul lunii ianuarie/februarie zdrobire cu dezciorchinarea strugurilor. Macerare peliculară lentă timp de 30 de zile, dintre care 12 zile la rece. Scufundarea manuală a căciulii de trei ori pe zi. Temperatura de fermentare de la 12° la 23°C. Fermentație malolactică completă. Maturare în butoaie de lemn, apoi în sticle. Stabilizare naturală.

SOIURI ASOCIERI CULINARE

În mod tradițional, se potrivește bine cu vânatul, carnea la grătar, carnea înăbușită la cuptorși brânzeturile maturate. Minunat pentru conversația de după masă.

Greutate 1 kg
Colectie

Culoare

Tip

VOLUM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pruviniano Amarone Della Valpolicella Docg Classico Domini Veneti 0,75L”