Mai multe soiuri de struguri albi sunt cultivați în sudul lacului Garda. Din acești struguri dozați cu înțelepciune ia naștere Custoza, un vin sec care a fost apreciat încă din secolul al XVI-lea.
Custoza este un vin sec delicat cu un gust savuros și ușor amărui și o aromă delicată și foarte plăcută. Este uimitor în asociere cu aperitive ușoare, risotto și paste cu legume. De asemenea, poate fi încercat cu pește, în special pește de lac. Temperatura de servire: 10 – 12 °C
Soiuri de struguri: Trebbiano 40%, Garganega 40%, Fernanda 20%
VIILE
Situate în zona productivă din Custoza, de unde vinul își ia numele.
Tipul solului: de origine morenică au o textură medie cu tendința de a fi nisipoase și bogate în calcar. Sistem de susținere: pergolă pe o singură parte și în rânduri.
Vârsta viței de vie: de la 15 la 25 de ani.
Încărcarea mugurilor pe viță: de la 8 la 20.
Densitatea plantării: 3.000 / 4.000 de butași la hectar.
Randament mediu pe hectar: 84 hl
PROCESUL DE PRODUCȚIE
Recoltare: între sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie, exclusiv manual.
Vinificație: Zdrobire ușoară și dezciorchinare . Mustul scurs gravitațional se fermentează la temperatură controlată de 14 – 16 °C. Păstrat în rezervoare de inox. Stabilizare: proteică și tartrică.
ASOCIERI CULINARE
Se asociază foarte bine cu aperitive ușoare, risotto și paste cu legume. Este, de asemenea, plăcut cu pește, în special pește de apă dulce.
Reviews
There are no reviews yet.